MENU

Workshop Bruidsfotografie voor beginners in Dalfsen door Susan Noelle

Workshop bruidsfotografie

Op zaterdag 26 februari gaf ik voor het allereerst een workshop. Wat was dit spannend! Rond een uur of 9 had de groep met 9 enthousiaste cursisten zich verzameld in de workshop ruimte in Dalfsen. Mijn ouderlijk huis heeft hier een perfecte locatie voor, die ook nog eens mijn voormalige fotostudio is geweest. Toen iedereen voorzien was van een kopje koffie of thee en we een voorstelrondje gedaan hadden zijn we begonnen met de theorie. Ik had naast mijn presentatie op de beamer voor iedereen een uitgebreid boekwerk gemaakt met álles wat ik wilde vertellen, en ik zag dat iedereen druk mee bladerde en ook gebruik maakte van de door mij aan iedereen gegeven markeer stiftjes. Ontzettend leuk dat iedereen zo enthousiast was! Ik heb verteld over mijn manier van werken op een bruiloft, maar ook hoe je je bijvoorbeeld ‘gedraagt’ tijdens een bruiloft. Wat kun je precies allemaal verwachten tijdens een ceremonie en wat is het verschil tussen een ceremonie voor de wet of een kerkdienst? Dit soort dingen kwamen allemaal aan bod tijdens de theorie.

De lunch was voor iedereen even een heerlijke adempauze. Ik had voor iedereen lekkere broodjes geregeld en het was leuk om tussendoor ook even met iedereen te praten. Een gedeelte van de theorie ging ook over hoe ik spontane foto’s maak van het bruidspaar tijdens de fotoshoot, en daarvoor vertelde ik dus een beetje over ‘Moment Design’. Dit is de techniek die ik gebruik om momentjes te creëren zodat het stel niet geposeerd en statig op de foto komt. In het 2e deel van de middag arriveerde ‘ons’ bruidspaar Hendrik en José. In november zijn zij echt getrouwd en legde ik hun dag vast, maar zij vonden het leuk om nog een keertje hun trouwkleding weer aan te trekken en model te staan! Ik wilde alle cursisten de mogelijkheid geven om even in de praktijk te brengen wat we die ochtend geleerd hadden. Dus mochten ze allemaal een vraag bedenken die aansluit bij de Moment Design methode om te kijken hoe het voelt om op deze manier met een bruidspaar te werken.

Helaas voor Hendrik en José (ook voor ons, maar vooral voor het bruidspaar!) was het weer echt dramatisch. Het was zó koud! We reden voor de fotoshoot naar de prachtige locatie van MooiRivier in Oudleusen. Een prachtig hotel aan de Vecht. Normaal een geweldige keuze, maar nu waaide het zo aan de waterkant natuurlijk extra hard.. Het was echt bikkelen in dit gure weer voor het bruidspaar. Enorm veel dank voor jullie geweldige inzet!!
Het mooie boeket wat je ziet in de fotoshoot is trouwens gemaakt door Florabel, bruidsbloemiste uit Hoogeveen. Hoe tof dat ze dit wilde doen?! 🙂
De shoot hebben we dus maar vroegtijdig gestopt en we zijn snel teruggegaan naar de studio voor warme kopjes thee. Na de shoot hebben we nog even de foto’s van de shoot ingeladen en heb ik mijn workflow laten zien. En toen zat de dag er alweer op…

Wat een leerzame dag, niet alleen voor de cursisten maar ook voor mij! Ik heb genoten van het delen van mijn kennis en hoop dat de cursisten veel kunnen gebruiken in de praktijk. Heel veel succes allemaal met de bruiloften die jullie gaan fotograferen!

NIEUWE DATUM! Workshop #2!
Ben jij ook een beginnend bruidsfotograaf en wil jij ook een workshop Bruidsfotografie volgen? Dat kan! Ik heb besloten om dit jaar nog één Workshop Bruidsfotografie voor beginners te geven.
De volgende datum is zaterdag 3 juni 2017 en je kunt je HIER opgeven. Vol = vol, dit zal echt de laatste workshop dit jaar zijn!

Workshop bruidsfotografie2017-03-15_0002Workshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografieWorkshop bruidsfotografie

Vind je het misschien leuk om deze blogs te bekijken?

Lees meer
Susan Noëlle

follow my adventures