MENU

Loveshoot op grote hoogte bij Bjoeks in Groningen – Hendrik & José

Even terug in de tijd. Terug naar Valentijn 2012. Toen hield ik namelijk een actie; Ik gaf een loveshoot weg aan de inzending met de meest bijzondere/unieke locatie om daar die loveshoot te doen. Er werd zelfs gestemd, en de wedstrijd werd glansrijk gewonnen door Eelco, die mee deed als verrassing voor zijn vrienden Hendrik en José. De locatie zou klimhal Bjoeks worden. En bij Bjoeks hebben ze een gigantische klimtoren buiten staan, van zo’n 38 meter hoog. Slik. Het duurde even voordat de shoot plaats vond, omdat Hendrik net na het winnen van de bon aan zijn schouder werd geopereerd. Maar eind Juni, 2013, was het dan eindelijk zo ver. Wat was het een avontuur!

Ondertussen was ik verhuisd van Zwolle naar Hoogeveen, en daar wonen Hendrik en José ook. Dus ik werd thuis opgehaald en met z’n drietjes reden we gezellig naar Groningen – op naar Bjoeks. Eelco, de inzender, zou ons helpen door ons te laten zakken van bovenaf. Maar voordat je naar beneden kunt, moet je natuurlijk eerst naar boven. Op de tweede foto (het drieluik) zie je op de staande foto links hoe het er van binnenuit zag. We klommen dus binnenin die toren 38 meter omhoog. Ik met een tuigje om met daaraan 2 camera’s met grote lenzen. 38 meter stijl omhoog via een soort laddertje. Brr. Ik zeg eerlijk, op dat moment dacht ik héél even ‘waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?!’. Maar toen ik eenmaal bovenop de toren zat was dat gevoel meteen weer weg. Wat een kick. De hoogte, het uitzicht.. José met haar hoogtevrees had het op dat moment wel behoorlijk warm. Echt respect hoe zij over het randje heen is gegaan op 38 meter hoogte! Ik kreeg echt weer kriebels in m’n buik toen ik de foto’s zag dat José zich achterover liet zakken. Toen we eenmaal alle drie over het randje waren gegaan, hingen we daar. Toen kwam mijn volgende uitdaging. Omdat de toren niet recht naar beneden loopt, hingen we al snel helemaal los. Dus geen muur meer waar je je voeten tegenaan kunt zetten. Om jezelf tegen te houden, of te draaien. Dus je hangt in de lucht aan een touw, het waait.. Ik draaide dus continue rondjes en probeerde tussendoor wat foto’s te schieten van het verliefde koppel, zonder mijn eigen voeten in beeld te krijgen 🙂

Eenmaal weer op de grond waren we hard toe aan warme choco met slagroom. Niet dat het zulk koud weer was, maar dat is een traditie van Hendrik en José als ze bij Bjoeks zijn 🙂 Het was heerlijk weer, dus we zijn na de choco weer lekker naar buiten gegaan en hebben rondom Bjoeks nog wat meer foto’s gemaakt. Als afsluiter werd het stel samen aan een touw gehangen en met een ruk de ruimte ingeslingerd, als een soort grote schommel. Wat ook weer hele toffe plaatjes opleverde. Het ding had een naam, maar die ben ik weer vergeten.. Vast door alle spanning!
Het was echt een supertof avontuur en we hebben een super gezellige middag / avond gehad met z’n allen 🙂 En nu; foto tijd!

 

Vind je het misschien leuk om deze blogs te bekijken?

Lees meer
Susan Noëlle

follow my adventures