MENU

Bruidsfotografie Zwolle / Hattem – De prachtige dag van Koen & Lisette!

 

Op de heerlijk zonnige dag 9 juni 2011 trouwden Koen en Lisette en ik mocht daar bij zijn! Het was voor mij een thuiswedstrijd, ze trouwden namelijk in Zwolle. Dat is ook wel eens erg leuk! ‘s morgens kwam ik rond 08:15 al aan bij het ouderlijk huis van bruidegom Koen in Zalk. Hij zag er nog niet uit als bruidegom, ze zaten nog lekker te genieten van het ontbijt. Voor mij begon de ochtend dus ook heerlijk rustig met een kopje thee! 🙂 Nadat Koen was aangekleed was het tijd om uitgezwaaid te worden door zijn ouders. Oh, en de buurman. Die met die mooie gekleurde badjas 😉 . Op naar de bruid! De auto bleef nog even verderop in de straat staan zodat ik nog even naar Lisette kon. Ik belde aan en een vriendin van Lisette deed de deur open. ‘Waar is de auto dan?’ vroeg ze. Ik wees naar verderop in de straat, en ze stapte uit de deuropening om de auto te zien. BAM. deur valt dicht. Oeps! Gelukkig waren er genoeg mensen binnen en konden we toch het huis weer in. Boven vond ik Lisette die net door haar moeder geholpen werd met haar schoenen. Toen was het tijd voor haar prachtige trap-moment. Iedereen snelde naar buiten en de enorme auto reed voor. Koen belde aan en Lisette deed open en konden ze elkaar eindelijk zien. Prachtig altijd, die eerste ontmoeting! Ook Lisette deed een stapje naar voren zodat koen haar kon bewonderen. BAM. Tja, toen zat de deur alwéér dicht… Met Lisette’s jurk er nog tussen! En iedereen stond natuurlijk buiten… Gelukkig was Lisette zo slim geweest om de tuindeur van het slot te halen, en gelukkig kon er dus iemand omlopen en de deur van binnenuit weer opendoen. En ook geen zichtbare schade aan de jurk… pfieuw!
Nog even snel een portretje geschoten met het bruidspaar bij de molen en het water naast hun nieuwe wijk en toen was het tijd om naar de school te gaan waar Lisette juf is. Prachtige bogen, een spandoek, confetti en heel veel blije kinderen. Een warm welkom! Er werden stukjes voor het bruidspaar gedaan, een quiz (om te kijken of Koen zijn bijna-vrouw wel goed genoeg kende) en ze kregen veel cadeautjes. Na het uitzwaaien van de kids zijn we terug gegaan naar het huis van Koen en Lisette voor taart met de hele familie.

Daarna gingen we op naar het gemeentehuis! Eigenlijk wist niemand de juiste weg naar het gemeentehuis.. Maar gelukkig heb ik in het centrum van Zwolle gewoond. Op hoop van zegen dat ik niet het verkeerde één-richtingsweggetje pakte loodste ik het bruidspaar met hun grote slee naar het gemeentehuis. De ceremonie was prachtig. Niet alleen kenden ze de BABS behoorlijk goed, ook werd er een speech gedaan door de vader van Koen. Dat maakt het altijd zo speciaal.. Oude anekdotes werden opgehaald en er werd erg veel gelachen. Na de ceremonie stonden de kinderen uit de klas van Lisette buiten met de prachtige bogen, dat was een verrassing! Koen bedankte ze dan ook hartelijk door heerlijk met de champagne in de rondte te spuiten. Na héél veel handjes schudden voor het bruidspaar reden we naar Hattem, naar uitspanning ‘t Engelse Werk. Daar werd een heerlijke lunch verzorgd. Wij zijn daarna natuurlijk het park zelf ingegaan voor de fotoreportage.

Toen was het tijd voor de kerk. Koen en Lisette hadden me de locatie uitgelegd, maar ik had nooit geweten dat daar een kerk zat… Logisch, aan de buitenkant lijkt het gewoon een grachtenpand. Je staat echt versteld als je binnenkomt en de enorme kerk ziet. Heel bijzonder! Na de kerkdienst kon ik naar huis om lekker te eten en om de bedankjes voor het bruidspaar te ontwerpen en naar mijn drukker te sturen. Het hele gezelschap vertrok in die tijd naar één van de meest bijzondere hotel-restaurants in onze omgeving: De voormalige watertoren. De Koperen Hoogte.

Om half 9 was ik daar ook van de partij. Ik schoot alvast een impressie van de binnendruppelende gasten, maar om 9 uur was het dan tijd voor de grote, speciale trapscéne. Het werd donker in de zaal, een spot op de enorme trap en daar kwam het bruidspaar. Onder luid applaus liepen ze naar de tafel waar ze champagne in de toren mochten gieten. Erg bijzonder, zo’n opkomst.. Daarna hebben we nog even snel op het terras een paar shotjes bij de ondergaande zon gemaakt en wat close-upjes van de prachtige ringen. Toen we binnen waren begon daar meteen een geweldige act, opgezet door Koen zijn ouders. Neusje op, neusje af. Wie kent Koen het beste? Tot opluchting van iedereen won Lisette die natuurlijk, zonder vals te spelen! Vlak daarna barstte het feest los. Ik bewoog me tussen de dansende menigte en was helemaal blij met het sfeerlicht van de DJ dat geweldig was voor mijn foto’s. En toen kreeg Hans de ceremoniemeester ook eindelijk de aandacht die hij verdiende, na een hele dag stressen omdat hij banger was dat Lisette’s jurk vies zou worden dan Lisette zelf … 😉

Toen aan kwam bij de Koperen Hoogte wist ik al dat ik niet weg zou gaan zonder een foto van het gebouw zelf te maken. Aangezien het net buiten Zwolle staat denk ik iedere keer aan een mooie nacht/avond foto als ik er langs rijd, maar dit was natuurlijk de perfecte gelegenheid. Het prachtige wolkenspel in de lucht tegen het laatste beetje avondrood en het altijd prachtig verlichte gebouw… Waanzinnig. Een prachtig einde van een prachtige dag voor mij 🙂


Koen en Lisette, ik heb onwijs genoten van jullie dag. Het was erg bijzonder om het van het begin tot (bijna) het eind mee te maken.. Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten als ik, en wens jullie nog heel veel geluk toe samen!
[image title=”Koen & Lisette” align=”center” width=”600″ height=”806″]/wp-content/uploads/2011/07/web_MG_7364.jpg[/image]de ceremoniemeester kreeg anders een beetje te weinig aandacht. 😉de kerk die van buiten geen kerk leek…

In de Koperen Hoogte: Dé trapscene!Vind je het misschien leuk om deze blogs te bekijken?

Lees meer
Susan Noëlle

follow my adventures