MENU

Bruidsfotografie Villa Bailar Apeldoorn – Casper & Jolien

 

WAUW. wat een toffe dag was dit! Ik keek al lang uit naar 3 mei 2013, de grote dag van Casper en Jolien. Bij het eerste gesprek had ik al meteen door hoe uniek deze bruiloft zou worden. Casper en Jolien wilden het namelijk helemaal anders doen, ze wilden iets wat perfect bij hún past. En wat is er nu romantischer dan trouwen in de dansschool waar je elkaar hebt ontmoet, de eerste kus plaats vond, en waar ze nu nog steeds veel komen dansen?! Niets dus! Biezeman’s Villa Bailar in Apeldoorn werd omgetoverd tot hippe trouowlocatie en Casper en Jolien mochten er als allereerste trouwen. En vanaf nu mag iedereen hier trouwen, trouwens 🙂 (hint, hint!)
Omdat ze graag zoveel mogelijk mensen bij de ceremonie wilden hebben werd de dag ook helemaal anders ingedeeld. Ik begon ‘s ochtends bij Casper, die zich aan het klaarmaken was in hun eigen huis. Daarna reed ik naar de ouders van Jolien en mocht ik als één van de eersten haar waanzinnig coole jurk aanschouwen. (wat een eer vind ik dat toch altijd!)
Jolien was de dag al begonnen met een dansje. Letterlijk. Ze stond nog te stuiteren van het feit dat Chiel Beelen haar die ochtend had gewekt! Ze was ook reuze benieuwd wat autoliefhebber Casper voor auto geregeld zou hebben. Casper had alleen zin in een dolletje. Hij liet een knetterhard ronkende knalrode auto komen. Toen Casper Jolien kwam ophalen riep Jolien al: “Wat heb je voor auto Cas, ik kon hem al horen aankomen!” Ze was erg verrast toen ze de auto zag.. Nadat iedereen haar een paar minuten in de waan had gelaten dat ze de hele dag in deze auto rond zouden knallen vertelde Casper haar dat hij nog een andere auto had. Die stond om de hoek! Een geweldige grap die ook door Jolien goed gewaardeerd kon worden 🙂 Maar ze was toch wel iets blijer met de auto waarmee Casper daarna aan kwam rijden!

Hierna reden we naar de school van Jolien. Het was meivakantie, maar alle kinderen waren verkleed als bruidjes en bruidegommetjes op school gekomen voor hun juf. Cupcakes, kinderchampagne en cadeautjes.. Ze vonden het fantastisch! Daarna reden we naar Voorst om bij de ouders van Casper te lunchen met alle daggasten. Na de lunch kregen de gasten te horen wat zij die middag mochten gaan doen… Een salsaworkshop! Hoe kan het ook anders 🙂 Dus de gasten mochten alvast naar Villa Bailar om de voetjes van de vloer te doen, en ondertussen ging ik met het bruidspaar op reportage. Naast de buitenlocaties had Casper bedacht dat het tof zou zijn om langs te gaan in zijn fotostudio. Want Casper is ook fotograaf! Na de reportage was het tijd voor het diner, en dat vond plaats bij de Brugwachter in Apeldoorn. Na het ontvangst met champagne konden we aanschuiven en genoten we van een heerlijk 6/7/8 gangen walkingdinner. Ik ben de tel kwijt geraakt, maar het was héérlijk in ieder geval!
En toen was het dan eindelijk tijd voor de ceremonie. Om 19:00 ‘s avonds zou deze plaats vinden. In totaal waren er meer dan 100 gasten bij de ceremonie, en dat red je in de meeste gemeentehuizen natuurlijk niet! Dus dat was echt heel tof.

Ik heb tijdens een ceremonie ook nog nóóit zoveel geklikt, gelopen, aan alle wieltjes gedraaid en vooral gezweet, geloof ik. Wat was dit een uitdaging! De broer en de vader van Jolien stonden bij de loper te wachten. Achter de bar verscheen daar ineens Casper, die tapte 3 biertjes. Daarna liep Casper naar voren en kwam Jolien achter de bar vandaan. Samen dronk ze met haar broer en haar vader een groot glas bier en genoten ze van de muziek, alle blikken.. het moment.. Wat was dit gaaf! Daarna liepen ze met z’n drietjes naar voren en ‘gaven’ ze Jolien aan Casper. De ceremonie was al net zo bijzonder. Speeches van familie die veel emoties losmaakten. Prachtig!
Al met al één van de meest bijzondere ceremonies die ik ooit heb mogen meemaken.

Daarna was het natuurlijk tijd voor een knallend feest.. Een spetterende openingsdans zoals ik die natuurlijk wel had verwacht van Casper en Jolien en daarna barstte het feest los. En volgens mij is het nog lang doorgegaan 🙂

Vind je het misschien leuk om deze blogs te bekijken?

Lees meer
Susan Noëlle

follow my adventures