MENU

Bruidsfotografie Ommen / Lemelerveld – Aresh & Tamara

 

Na een druk weekend heb ik eindelijk tijd om de foto’s van afgelopen vrijdag te uploaden. Want dat was namelijk de grote dag van Aresh en Tamara! Het was een hele relaxte dag met veel lieve vrienden en familie. ‘s middags arriveerde ik in Dedemsvaart bij het huis van Aresh en Tamara, waar Tamara zich aan het klaarmaken was. Toen ik boven werd geroepen om vast wat foto’s van de jurk te maken deed ik stiekem een klein vreugdedansje.. Wat een wáánzinnige jurk!! Helemaal in mijn nopjes 🙂 Na wat details gefotografeerd te hebben werd de enorme jurk naar beneden gebracht en kon Tamara zich aan gaan kleden. Erg spannend natuurlijk, want alles moet er perfect uit zien! Aresh werd dan ook al even geïnstrueerd om toch maar iets later te komen. Helaas regende het eigenlijk de hele dag en moesten de gasten dan ook even buiten in de motregen wachten.. Toen het prachtige bruidspaar elkaar eindelijk in de armen sloot leek het niemand te deren, iedereen was blij!
Daarna was het tijd om koers te zetten richting de trouwlocatie van deze dag. Het altijd mooie landgoed ‘t Laer in Ommen. De prachtige ceremonie vloog erg snel voorbij. Na felicitaties was het moment daar om de duiven op te laten. Leuk detail is dat deze duiven van Aresh zelf zijn, die hij als hobby thuis houdt en traint. Tof! Daarna kregen we gelukkig nog een beetje tijd om op het overdekte terras bij ‘t Laer alvast wat groepsfoto’s te schieten, want buiten regende het nog steeds. Na de groepsfoto’s reden we naar Zaal Reimink in Lemelerveld. Daar werd taart nummer 1 van deze dag (Ja, 2 taarten!) aangesneden en erg goed ontvangen door alle daggasten 🙂
Na nog een sessie groepsfoto’s reed ik samen met het prachtige koppel naar de Sahara in Ommen voor een reportage. Na even gewacht te hebben in de auto vanwege de regen nam ik het bruidspaar mee naar een hele grote boom, waar we de reportage onder begonnen. Je moet toch iets doen als het een regenachtige dag is! Gelukkig maakt het weinig uit waar je staat als je zo’n fotogeniek stel voor je lens hebt, dan ziet het er altijd awesome uit!
Uiteindelijk zijn we toch nog foto’s gaan maken midden op de zandvlakte. Eerst mét paraplu, daarna zonder. Wat een bikkels! Het regende best hard, maar ze bleven lachen en genieten. Super! Voordat we terugreden naar Lemelerveld maakten we nog wat foto’s bij de Audi van Aresh, zijn grote trots.

Weer aangekomen bij de feestlocatie waren inmiddels alle avondgasten gearriveerd. De familie had zich ondertussen omgekleed en hadden allemaal prachtige avondjurken aan. Tamara en Aresh maakten hun entree in de zaal, en daarna barstte het feest los, zoals dat altijd gaat bij Afghaanse feesten. De gasten gingen helemaal los! Daarna maakten Tamara en Aresh natuurlijk nog een officiele opening van het feest. Ondertussen was het ook heerlijke en enorme buffet geopend, voor alle 150 avondgasten. Het werd een prachtige feestavond, door de DJ afgewisseld met Afghaanse en Nederlandse muziek. Er kwamen traditionele dansen voorbij, in de meest prachtige en kleurrijke traditionele Afghaanse kleding, grote cadeau’s.. Ik heb mijn ogen echt uitgekeken!

Rond 23:00 werd de enorme bruidstaart de zaal ingereden. Tamara en Aresh kozen gewoon voor 2 taarten op hun grote dag, omdat het in Aresh zijn cultuur normaal is om ‘s avonds een grote taart voor alle avondgasten aan te snijden, terwijl wij de taart meestal ‘s middags met de daggasten eten. Dus dan gewoon beide! 🙂
Voordat het bruidspaar de taart mocht aansnijden moest Aresh eerst het mes veroveren; ook een Afghaanse traditie. De zus van Aresh danst rond met het mes, en Aresh geeft haar geld. Als zij denkt dat ze genoeg geld heeft gekregen voor het mes, dan geeft ze hem af en mag het bruidspaar de taart aansnijden. Net als alle andere dansen ook een fantastisch leuk schouwspel om te zien!

Aresh en Tamara, ik heb ontzettend genoten van jullie grote dag en ben erg blij dat ik er bij mocht zijn. Ik wens jullie alle geluk toe samen!

Vind je het misschien leuk om deze blogs te bekijken?

Lees meer
Susan Noëlle

follow my adventures