MENU

BIG workshop bruidsfotografie, Puglia, Italie

Stiekem is dit al bijna een jaar geleden.. Door het bruidsseizoen van 2015 en mijn daarop volgende zwangerschapsverlof had ik nog geen tijd gehad om deze te bloggen. Maar hij mag zeker niet ontbreken! Omdat je als fotograaf nooit uitgeleerd bent, probeer ik om in ieder geval 1x per jaar een workshop te volgen bij een collega die mij inspireert. Ik probeer mezelf te triggeren om anders naar dingen te kijken en om te blijven vernieuwen. Een grote wens van mij, is om eens een bruiloft in Italië te fotograferen. Tot nu toe was dat er nog niet van gekomen. Dus om het heft in eigen handen te nemen, dacht ik dat het dan wel heel tof zou zijn om in ieder geval een workshop in Italië te gaan volgen. Toen een van de grote meesters hier in Nederland, Damon Pijlman van Studio Damon op Facebook liet weten een workshop in Italië te gaan organiseren, hoefde ik niet lang na te denken! Damon is haast het tegenovergestelde van mijn stijl, en dat maakt het juist zo interessant om juist bij hem een workshop te volgen.

Wat ik graag wilde leren van Damon was hoe hij met licht werkt in zijn foto’s en hoe hij journalistiek te werk gaat. Wat ik uiteindelijk heb geleerd is niet alleen dat, maar ook bijvoorbeeld schieten met back-button focus (een technisch dingetje waar ik super blij mee ben!) en nieuwe tools in de nabewerking van de foto’s. Ik ben echt super blij dat ik deze workshop heb gevolgd. Ik heb ontzettend veel geleerd, werd weer enorm geïnspireerd voor het nieuwe seizoen en heb bovenal een aantal fantastische dagen mogen beleven met super lieve collega’s op een práchtige plek!

Kleine note: Damon’s BIG workshop was gericht op bijzonder licht, het zoeken van creatieve invalshoeken en zoeken naar reflecties/bijzondere kaders enzovoorts. Dus niet gewoon rechttoe rechtaan schieten, maar zoeken naar doorkijkjes, weerspiegelingen, silhouetten, momenten… Mooie foto’s van gestylede tafels zijn er eigenlijk geen onderdeel van… Maar hey, dat is nu juist wat ík fantastisch vind om te doen, dus dat heb ik ook gewoon gedaan! En dat zal ik ook blijven doen. Ik vind het fantastisch om een gave mix hiervan te kunnen verzorgen voor mijn lieve bruidsparen 🙂
De prachtige styling is trouwens verzorgd door PAUweddings (Oh I LOVE roodkoper!!). Kijk voor de credits en adresjes onderaan deze blog.

Oh, en gaan jullie trouwen in Italië (of een ander land..)? Schroom niet om mij te mailen, ik ga super graag met jullie mee! 🙂

 

Bruidspaar: Gijs & Marjon
Workshop: Damon Pijlman, Studio Damon
Verzorging workshop/locatie/styling: PAUweddings (gespecialiseerd in verzorgen van bruiloften in Italië!)

Vind je het misschien leuk om deze blogs te bekijken?

Lees meer
Susan Noëlle

follow my adventures