MENU

Beloved workshop – Loveshoot Amstelveen

Als fotograaf bent je nooit uitgeleerd. Je moet jezelf blijven inspireren en blijven uitdagen. Daarom volgde ik vandaag de workshop ‘Beloved’ bij fotografe Florence Bavinck in Amstelveen. Van een heleboel collega’s hoorde ik al super positieve verhalen, en ik was blij dat er nog een plekje vrij was. Wat een bijzondere ervaring was dit!

Beloved is een techniek die je kunt toepassen tijdens fotosessies, in mijn geval voornamelijk bij stelletjes. Het is moeilijk uit te leggen (en vooral veel leuker om het gewoon mee te maken!), maar het heeft te maken met gevoelens. Of meer, met het losmaken van gevoelens.  Als fotograaf heb je de taak om mensen zo puur mogelijk in beeld te brengen. Dat kan alleen wanneer fotograaf en de modellen elkaar vertrouwen en zich volledig aan elkaar over geven. de Beloved technieken helpen daarbij. Ik vind het een fantastische methode om te zorgen dat het stel zich volledig op elkaar kan storten en de camera kan vergeten. Zoals Florence het zo mooi zei; “Je ziet dat het koppel even álles vergeet en samen in hun ‘luchtbel’ zitten.” Hoe mooi was het ook dat het koppel dat vandaag tijdens de workshop poseerde (voor 14 fotografen!!) na afloop alleen maar kon praten over de ervaring van de shoot zelf. Dus niet over het eindresultaat, maar juist wat voor een bijzondere ervaring de shoot zelf was. En dat je zoiets eigenlijk eens in de zoveel jaar gewoon met elkaar zou moeten doen. Gewoon, even zo’n heel bijzonder moment voor jullie tweetjes. Ik ben fan van Beloved en wil dit zeker gaan meenemen in mijn eigen sessies, zowel in mijn loveshoots als bij bruiloften. Hierdoor wordt het nóg leuker en bijzonderder om samen een loveshoot te doen!

Eerst mijn resultaten van deze heerlijke sessie in het park in Amstelveen. Bedankt Coen en Marsha, jullie waren fantastisch samen!
Onderaan deze blog nog een paar ‘behind the scenes’. 🙂

 

Behind the scenes!

Vind je het misschien leuk om deze blogs te bekijken?

Lees meer
Susan Noëlle

follow my adventures