MENU

Award gewonnen bij de Masters of Dutch Wedding Photography!

Schermafbeelding 2015-01-29 om 12.58.32

WAUW. hoe trots kun je zijn! Je ziet op een rustige dinsdag een berichtje van een collega voorbij komen. “De uitslag van de Masters staat online!”. Spannend! Snel kijken, want je weet het nooit… Met kloppend hart scroll ik door alle foto’s heen. Ik zat in dubio of ik er gewoon snel doorheen wilde om te kijken of ik er zelf tussen zat, maar ik kon niet zo snel als ik wilde omdat ik steeds moest stoppen om te kijken naar de pareltjes van al mijn collega’s. Wat een te gekke ronde! Onderaan zag ik dat ik al bij foto 66/74 was aangekomen. Bij foto 70 zakte de moed me bijna in de schoenen… Totdat ik daar ineens mijn naam zag. Mijn naam! Nummer 71. Ik heb gewoon een Masters of Dutch Wedding Photography gewonnen! Wohooo!

Deze foto had ik eigenlijk al eerder ingestuurd voor deze wedstrijd. Ik maakte hem tijdens de wáánzinnige bruiloft van Nathalie en Karoune. Tijdens de kerkdienst in het schattige kerkje in Drimmelen. Het was een prachtige dag in mei en de kerkdienst was na het avondeten. De lage avondzon scheen door het hoge kerkraam, precies in Nathalie haar gezicht. Nathalie had net een ‘zen’ momentje, dus ik besloot de omgeving flink te onderbelichten, en door de zon op Nathalie’s gezicht leek het alsof zij in de spotlight zat. Toen ik de foto maakte, wíst ik gewoon dat deze een award waard was. Dat klinkt arrogant, maar ik voelde het gewoon 🙂 Toen ik deze foto dus tijdens de eerste ronde van de Masters in had gezonden en de foto geen prijs kreeg.. Vond ik dat jammer, maar ik legde me er bij neer. Maar bij deze 3e ronde dacht ik: Hij verdient gewoon een award! Dus ik stuur hem gewoon nogmaals in. En deze jury wist dat gelukkig te waarderen!

De Masters is een vrij nieuwe wedstrijd voor bruidsfotografen in Nederland. Over de Masters: “Een Nederlandse award die vier per jaar wordt gehouden en bruidsfotografen een waardering geeft voor hun bijzondere, vernieuwende of gewoon waanzinnige bruidsfotografie. Elk kwartaal worden nieuwe awards uitgereikt door een internationale jury van de beste bruidsfotografen ter wereld”. Ik ben ontzettend blij dat ik deze ronde een award heb mogen winnen. Want begin 2014 ging ik naar een 2-daags seminar in Amsterdam, en daar werd ik onder andere onwijs geïnspireerd door de sprekers Tyler Wirken, Susana Barbera en Fer Juaristi. Je raadt het al: De jury van deze ronde! Dus het betekent heel veel om van hen die waardering te krijgen. De foto’s maak ik natuurlijk in eerste instantie voor het bruidspaar, maar het is toch wel heel erg tof om gewaardeerd te worden door zulke grootheden in het vak! 🙂

Alle awards worden trouwens bij elkaar opgeteld en er wordt een ranglijst bijgehouden. Bovenaan staat Damon. En Damon is echt freaking awesome! Ik denk dat ik super veel kan leren van Damon, daarom ga ik in maart 2015 een 4 daagse workshop bij Damon volgen in Italië! Yeah! Ik kijk er echt onwijs naar uit. Ik ga er van uit dat ik heel veel van Damon ga leren, en dat ik daarna hopelijk nog veel meer Master awards binnen kan slepen!

Vind je het misschien leuk om deze blogs te bekijken?

Lees meer
Susan Noëlle

follow my adventures