Workshops

In verband met de enorme drukte van een volgeboekt 2018 staan er voorlopig geen nieuwe workshops gepland. Helaas! 

Regelmatig krijg ik e-mailtjes van beginnende fotografen die graag eens een bruiloft zouden willen vastleggen of die gevraagd zijn om een bruiloft vast te leggen. Ze willen dan graag een dagje met mij meelopen, om te kijken hoe het er nu aan toe gaat op zo’n bruiloft en hoe ik te werk ga. Hoe gezellig dat ook lijkt, ik moet hier toch altijd nee op verkopen… Waarom? Omdat op zo’n moment het bruidspaar voor mij de absolute prioriteit moet hebben en ik daardoor tussendoor geen tijd heb om dingen uit te leggen, wat ik wel graag zou willen. En daarom is het nu tijd om een workshop te gaan geven!

2015-02-13_0002

De workshop Bruidsfotografie is voor fotografen die de techniek al redelijk onder controle hebben en hun spiegelreflex kennen (dus niet alleen op de automaat kunnen fotograferen!), maar die graag meer willen leren over de specialisatie bruidsfotografie.
In het kort wat je gaat leren in deze workshop:

  • Bruidsfotografie; wat houdt het allemaal in? Van de aanvraag in je mailbox tot het afleveren van het trouwalbum!
  • Wat bespreek je in het kennismakingsgesprek?
  • Het fotograferen van de grote dag. Waar let je op en wat zijn must have foto’s?
    Welke apparatuur zit er standaard in mijn tas en gebruik ik het liefst?
  • Het traject na de bruiloft. Selecteren, nabewerken en afleveren van de foto’s. Welke software gebruik ik hier voor?
  • Praktijk: Op pad om te fotograferen met een ‘echt’ bruidspaar! Oefenen met poses en kijken naar licht. Hoe creëer ik een ontspannen setting en laat ik het bruidspaar gewoon genieten?
  • Vragen rondje, wat zou je nog willen weten?
  • Feedback na de workshop: Mogelijkheid om een aantal foto’s die je tijdens de workshop geschoten hebt naar mij op te sturen, die ik zal voorzien van tips en opbouwende kritiek.

 

Dus heb je nog geen of weinig ervaring met bruidsfotografie en wil je graag handvaten om hier mee te beginnen? Wil je vol zelfvertrouwen op je eerste bruiloft staan? Tijdens deze workshop leer je te kijken naar en te werken met natuurlijk licht en vertel ik hoe ik spontane, niet geposeerde foto’s maak. Je leert wat het inhoudt om op een journalistieke manier de bruiloft vast te leggen en ik deel alle ‘geheimen’ van mijn workflow.

Nodig: Spiegelreflex met lens en enige kennis van sluitertijd / diafragma. Kunnen fotograferen op de manuele stand is zeker een pré. Qua nabewerking laat ik zien wat ik doe met Lightroom. Het hebben van Lightroom is geen vereiste, maar waarschijnlijk wil je het na de workshop ook kopen 😉

Datum: – geen nieuwe datum bekend – 
Tijd: 09:00 – 17:00
Locatie: Dalfsen
Kosten: € 295,00 incl. Btw 
Minimaal 5 deelnemers, maximaal 10
Inclusief koffie, thee en lunch
Inclusief uitgebreide hand-out en notitieblok met pen
(aanbetaling bij boeking € 100,00 – restbedrag dient voor de workshop te zijn voldaan)

 

Workshop bruidsfotografie

 

Menu