Informatie

DE WERKWIJZE VAN SUSAN NOËLLE

Jullie gaan trouwen.. Gefeliciteerd! Jullie kunnen nu beginnen met alle leuke dingen regelen. Een mooie locatie, een leuke ambtenaar, de kapper, visagie, en natuurlijk de jurk… En om jullie dag in beeld te brengen en een waanzinnige herinnering voor de rest van jullie leven te verzorgen: De bruidsfotograaf.

Als jullie mijn website hebben bekeken en mijn werk jullie aanspreekt dan is de kans groot dat we bij elkaar passen! Als jullie een datum hebben geprikt dan kunnen jullie mij eerst bellen of mailen en kijken of ik nog beschikbaar ben op jullie grote dag. Als dat zo is, dan nodig ik jullie graag uit voor een vrijblijvend gesprek. We nemen dan jullie planning voor de dag door en jullie kunnen mijn werk en trouwalbums bekijken. En als het dan van beide kanten klikt, ben ik er op jullie grote dag bij om alles in beeld te brengen! Ik kijk er naar uit!

WERKWIJZE

AANVRAAG

VRIJBLIJVEND GESPREK

OFFERTE

JULLIE WILLEN BOEKEN!

AANBETALING € 500,-

TROUWDATUM STAAT DEFINITIEF GEBOEKT!

2E GESPREK 6-4 WEKEN VOOR BRUILOFT

[ DE GROTE DAG ]

PREVIEW BINNEN 4 DAGEN

LEVERING FOTO'S IN HOGE RESOLUTIE

1E ALBUMPROEF VIA MAIL

IK VERWERK COMMENTS IN 2E PROEF

ALBUM BESTELLEN NA AKKOORD

LEVERING ALBUM

Bruiloft informatie

 

 

Veel gestelde vragen.

Heb je ook een studie gevolgd en hoeveel ervaring heb je?
Ik ben nu 27 jaar. Toen ik net 19 jaar was heb ik mezelf al ingeschreven bij de KVK, en begon ik al met diverse kleine opdrachtjes. Dat was tijdens mijn studie aan de Fotovakschool, die ik in de zomer van 2012 heb afgerond. In 2010 ben ik echt begonnen als bruidsfotograaf. Halverwege 2012 ging ik door als fulltime bruidsfotograaf, en inmiddels heb ik al voor ruim 140 bruidsparen een bruidsreportage mogen verzorgen. Een wereld aan ervaring dus!

Zijn de reiskosten inbegrepen bij de kosten van de reportage? Ook als ik aan de andere kant van het land woon?
Jazeker! Bij reportages vanaf 6 uur zijn de reiskosten inbegrepen. Binnen heel Nederland. Tijdens de voorgesprekken komen jullie naar Hoogeveen indien mogelijk, tijdens de bruiloft kom ik naar jullie zonder extra reiskosten of reisuren in rekening te  brengen. Waar je ook woont in Nederland. Trouwens, ik zou ook met liefde jullie trouwerij in het buitenland fotograferen! Reis- en verblijfkosten zijn dan in overleg.

Is er nog iets met de prijs te doen?
Nee. De prijzen zijn gebaseerd op de enorme hoeveelheid uren die ik in iedere bruiloft steek. Niet alleen op de dag zelf, maar ook vooraf en vooral na de bruiloft als ik alle foto’s ga uitzoeken en bewerken. Denk daarbij nog aan de kosten van mijn camera’s en lenzen, computers, back-ups en Adobe software… Ik geef dus geen korting.

We houden een kleine bruiloft en willen graag minder dan 6 uur fotografie. Kan dat ook?
Ik vind het belangrijk om complete verhalen te leveren, en dat is ook de reden dat ik een minimum van 6 uur heb ingesteld. Op vrijdagen en zaterdagen in het hoogseizoen (april t/m september) neem ik sowieso geen kortere reportages aan. Op andere dagen en in het laagseizoen maak ik wel eens uitzonderingen, op basis van beschikbaarheid natuurlijk. Bij minder dan 6 uur fotografie zijn de kosten in overleg, het kan zijn dat ik dan bijvoorbeeld de reiskosten wel apart moet doorberekenen.

Bewerk je alle foto’s die we krijgen?
Ja, alle foto’s die ik aflever zijn gecorrigeerd op kleur, helderheid, uitsnede en meer.

Kan ik ook de ongecorrigeerde RAW bestanden krijgen?
Nee, ik lever enkel de gecorrigeerde Jpeg’s aan jullie. Onbewerkte bestanden lever ik sowieso niet af, omdat de foto’s pas helemaal ‘af’ en helemaal mijn stijl zijn, nadat ze bewerkt zijn. Het is ook niet toegestaan om de bestanden die ik aan jullie heb geleverd te bewerken of bij te snijden.

Krijgen we de foto’s alleen in kleur, of ook in zwart-wit?
Jullie krijgen op de USB alle foto’s sowieso in kleur. Een selectie daarvan zet ik ook nog om naar zwart-wit, omdat ik denk dat die foto’s nog meer knallen in zwart-wit!

Ik zag in het portfolio van fotograaf ‘X’ van die sepia foto’s / zwart-wit foto’s met kleur details. Kun jij dat ook voor ons doen?
Op mijn website en in mijn trouwalbums die jullie tijdens de voorgesprekken kunnen bekijken krijgen jullie een goed beeld van mijn stijl. Dat is ook wat jullie kunnen verwachten in jullie eigen reportage. Ik doe dan ook geen bijzondere bewerkingen op verzoek die niet bij mij passen. Datzelfde geldt ook voor de opmaak van het trouwalbum; vooraf zien jullie precies wat jullie kunnen verwachten, en als het goed is hebben jullie mij uitgekozen omdat mijn stijl helemaal bij jullie past.

Is het verplicht om een album af te nemen?
Nee, jullie zijn helemaal vrij om te kiezen of jullie een album willen of niet. En mochten jullie geen album hebben genomen en er een paar maanden of een jaar na de bruiloft zelf toch nog niet aan toe gekomen zijn? Ook dan maak ik alsnog graag een album voor jullie.

Mogen we zelf meedenken over de indeling van het trouwalbum, of bepaal jij die?
Het trouwalbum is natuurlijk iets waar jullie de rest van jullie leven naar zullen kijken, en daarom wil ik ook dat jullie daar 100% gelukkig mee zijn! Dat is ook de reden dat ik jullie mee laat beslissen over het album. Na de bruiloft lever ik eerst zo snel mogelijk de USB + online gallery, zodat jullie alle foto’s alvast kunnen bekijken. Daarna ga ik een opmaak voor jullie maken, naar eigen inzicht. Deze kunnen jullie online doorbladeren, zodat jullie deze samen rustig kunnen bekijken. Jullie gaan dan samen kijken of er foto’s in zitten die jullie willen wisselen, vergroten, verkleinen.. Noem maar op. Aan de hand van de USB kunnen jullie kijken of al jullie favorieten in het album verwerkt zitten. Als jullie de wijzigingen hebben doorgegeven ga ik het album aanpassen en stuur ik jullie een tweede proef. Als jullie je goedkeuring hebben gegeven gaat het album pas naar de drukker. Gemiddeld is de levertijd vanaf het moment van bestellen tot de levering zo’n 4 weken.

Krijgen we ook een bevestiging van onze boeking, zodat we zeker weten dat je bij onze bruiloft bent?
Zeker weten. De boeking is definitief na de aanbetaling van € 500,00. Allereerst krijgen jullie dan natuurlijk bevestiging per mail. Daarna stel ik een contract voor jullie op, waar alles in staat wat we van elkaar kunnen verwachten. Aantal uren fotografie, kosten, levertijden en meer. Dat contract tekenen we beide niet meer voor verrassingen komen te staan en alles helemaal duidelijk is.

Onze planning is in de loop der tijd iets veranderd, maar in het contract staat al ‘X’ aantal uur fotografie. Mogen we dit nog veranderen?
In het contract hebben we een aantal uur fotografie en de bijbehorende kosten vastgelegd. Maar vaak wordt dit contract al meer dan een half jaar voor de bruiloft getekend, dus het is logisch dat er nog iets kan veranderen. Extra uren bijboeken is geen probleem. Extra uren worden gewoon gefactureerd op € 140,00 per uur extra. Dit geldt trouwens zelfs nog voor de grote dag zelf. We hebben vooraf een aantal uren vastgelegd, maar mocht er op de dag iets gebeuren waardoor jullie mij er toch graag langer bij willen hebben, dan is dat ook geen probleem. Ik vertrek nooit voordat jullie daar toestemming voor hebben gegeven.

Krijgen wij álle foto’s? In hoge resolutie en rechtenvrij?
In 2018 lever ik aan alle klanten die een reportage vanaf 6 uur boeken een USB stick met foto’s. Vanaf 2019 geen USB stick meer, maar de mogelijkheid om de foto’s in hoge resolutie te downloaden via de online gallery. Dit zijn niet álle foto’s die ik geschoten heb op jullie grote dag, maar een selectie. Een selectie van de állermooiste beelden, waar jullie en jullie gasten het allermooist/leukst/gekst op staan. Ik heb geen maximum van aantal foto’s dat ik aflever per bruiloft. Het aantal hangt dan ook af van het aantal geboekte uren, en het aantal ‘fotogenieke’ momenten op jullie dag. Foto’s waar jullie of gasten wegkijken of ogen dicht hebben, of ‘dubbele’ foto’s die niets toevoegen aan de reportage haal ik er in mijn selectie tussenuit. Maar ik zorg altijd dat jullie geen enkel belangrijk moment zullen missen. De foto’s op de USB (2018) of in de online gallery (vanaf 2019) zijn in hoge resolutie. Deze kunnen jullie dus zelf laten afdrukken of zelfs grote canvasdoeken o.i.d. van laten maken. De foto’s zijn echter NIET geheel rechtenvrij, het copyright blijft ten alle tijde in handen van de fotograaf. Jullie mogen wel alles met de foto’s doen, zo lang ze maar niet commercieel gebruikt worden zonder mijn toestemming. Foto’s afdrukken, delen op je Facebook of foto’s mailen naar familie is bijvoorbeeld helemaal prima.

Bewaar je ook een back-up van onze trouwfoto’s?
Jazeker, ik bewaar alle foto’s die ik heb geschoten op jullie bruiloft, ook jaren nadat ik ze aan jullie heb afgeleverd. Maar, er kan bij mij natuurlijk ook iets gebeuren wat ik niet in de hand heb, een inbraak of brand… Daarom raad ik jullie zelf ook aan om direct een of meerdere back-ups te maken van jullie trouwfoto’s. USB’s gaan waarschijnlijk ook niet voor eeuwig mee. Zorg daarom dat jullie zelf ook een back-up maken op bijvoorbeeld de computer zelf, online back-up en op een externe hardeschijf. Kun je de foto’s ook nog eens handig meenemen naar vrienden en familie!

 

Staat jullie vraag er niet tussen? Mail of bel gerust! – info@susannoelle.nl

 

2016-07-19_0060


Volgen jullie mij al?